29 november

  1. IJs op de dag van Saturijn (29 november), maakt korte metten met ’t venijn.
Foto door Redcharlie

2. November heeft altijd stront aan zijn staart.

Foto door Arnd Bronkhorst

Maandspreuken november:

3. De stilte van oktober is verfrissend. De stilte van november, beklemmend.

Foto door David Castenson – Potomac River

4. Lange koude nachten markeren de terugkeer van november, grijze regen valt, de wind waait door de bronzen eikenbladeren.

Foto door proartspb

5. De ongewenste novemberregen had op perverse wijze het laatste uur van de dag gestolen en het verpand met dat eeuwenoude hek, de nacht.

Foto door blackeagle488

6. Zelfs als de zon van november laag staat en de winter met zijn wollige vleugels wappert, brengt jouw goud onder zijn zilverachtige sneeuw troost in het verdriet.

Foto door proartspb

 

7. Ik ben november gaan beschouwen als de oktober van de oudere, hardere man. Ik waardeer de vroege duisternis en de koelere temperaturen. Het is een maand voor een stillere, iets ingetogener viering van de dood van de zomer, terwijl de winter zijn greep verstevigt.

Foto door evangelinar

8. In januari beginnen we geld te sparen, onze creditcardschulden af te lossen, onze pensioenrekeningen te financieren, en het gaat geweldig met ons. Dan vallen jullie ieder jaar als een blok, beginnend in november, allemaal in de val die zegt: ‘Ik moet dit geschenk kopen.’

Foto door Michael Schwarzenberger

9. Hoe triest zou november zijn als we geen kennis van de lente hadden!

Foto door proartspb

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *