28 november

  1. Na helder weer en sombere mist, heeft zeker ook nog vorst in de kist.
Foto door Annie Spratt

2. Zijn droevig de novemberdagen, de winter zal ons zeker plagen.

Foto door Anil Xavier

3. Als de ganzen eind november nog door het slijk moeten gaan, wellicht komen ze dan met Kerstmis op ijs te staan.

Foto door Sies Kranen

Maandspreuken november:

4. November is meestal zo’n onaangename maand, alsof het jaar er plotseling achter was gekomen dat ze oud werd en niets anders kon doen dan huilen en piekeren. Dit jaar wordt gracieus oud, net als een statige oude dame die weet dat ze charmant kan zijn, zelfs met grijs haar en rimpels. We hebben heerlijke dagen gehad en heerlijke schemeringen.

Foto door Yves Yoseph – Bali

5. Oktober doofde uit in een stormloop van gierende wind en slagregen en november brak aan, koud als bevroren ijzer, met elke ochtend strenge vorst en ijzige tocht die in blote handen en gezichten beet.

Foto door Denise Antaya – Moon Glow.

6. Elk blad spreekt gelukzaligheid voor mij, fladderend vanuit de herfst.

Foto door PublicDomainPictures

7. November – de allerbeste herfstmaand. Het is een feestmaand, maar in plaats van de gehaaste haast – om nog maar te zwijgen van het winkelen voor al die cadeautjes – voor Kerstmis, kun je tijd doorbrengen met familie en vrienden om Thanksgiving-tradities te vieren en even de tijd nemen om na te denken over alles wat je dankbaar maakt.

Foto door this-old-stomping-ground

8. De novemberwind heeft een geluid dat anders is dan alle andere. Je kunt je gemakkelijk de grot van de wind voorstellen in een of ander mythisch Noordland, waar de wind wordt geboren en de goden ze eropuit sturen om de stille lucht te veroveren.

Foto door Evgeni Tcherkasski

 

 

 

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *