22 november

  1. November immer guur en koud, maakt menig mens de botten oud.
Foto door Steven Wright

2. November streng en koud, zich niet lang staande houdt.

Foto door Alessio Zaccaria

3. De dag aan St. Cecilia (22 november) gewijd, is de maatstaf voor de wintertijd.

Foto door Anne Nygard

Maandspreuken november:

4. Waar we het eigenlijk over hebben, is een prachtige dag op de vierde donderdag van november, waarop niemand op dieet is. Ik bedoel, waarom zouden ze het anders Thanksgiving noemen?

Foto door William Adams

 

5. Wat zou het geweldig zijn als we onze kinderen en kleinkinderen al op jonge leeftijd konden helpen Thanksgiving te leren. Thanksgiving opent de deuren. Het verandert de persoonlijkheid van een kind. Een kind is boos, negatief of dankbaar. Dankbare kinderen willen geven, ze stralen geluk uit, ze trekken mensen aan.

Foto door PublicDomainPictures

6. Het laatste zaadje valt uit de zonnebloem, lege vijver. Het langverwachte geratel van regen op de daken. Thanksgiving.

Foto door Лариса Мозговая

7. In november is de geur van voedsel anders. Het is een sinaasappelgeur, een pompoen- en pompoengeur. Het smaakt naar kaneel en kan ’s ochtends een huis vullen en iedereen in een mist uit bed trekken. Eten is in november beter dan in welke andere tijd van het jaar dan ook.

Foto door Julie Rothe

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *