23 november

  1. Is de winter op St. Clemens (23 november) al goed op gang, het voorjaar wordt dan mooi en lang.
Foto door Joshua Fuller

2. Wintert het op St. Clemens (23 november) fel, dan wordt de lente klaar en hel.

Foto door Boxed Water Is Better

Maandspreuken november:

3. Houd jij niet van New York in de herfst? Het zorgt ervoor dat ik schoolspullen wil kopen. Ik zou je een boeket pas geslepen potloden sturen als ik je naam en adres wist.

Foto door 12019 / Central Park, NY

4. De wind die muziek maakt in novembermaïs heeft haast. De stengels zoemen, de losse schillen vliegen in halfspelende wervelingen omhoog en de wind raast voort. Een boom probeert ruzie te maken, terwijl zijn blote ledematen zwaaien, maar de wind is niet tegen te houden.

Foto door David Vdb

5. Er klinkt muziek in de weilanden. In de lucht is de herfst hier. De lucht is grijs, maar de harten zijn zacht.

Foto door Alfred Grupstra

6. November is koud, ijskoude ochtenden met een zilveren zon die opkomt achter de bomen, rode kardinalen bij de voederbakken en eekhoorns die sint-jakobsschelpen langs de toppen van de grijze stenen muren laten rennen.

Foto door instagram

7. Maar er is altijd een novemberperiode nadat de bladeren zijn gevallen, waarin ze het bijna onfatsoenlijk vond om het bos binnen te dringen, omdat hun aardse glorie was verdwenen en hun hemelse glorie van geest en zuiverheid en witheid nog niet over hen was gekomen.

Foto door wenaturelovers

8. Ik weet dat ik al eerder ben gestorven – een keer in november.

Foto door proartspb

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *