21 juni

  1. Juniweer, decemberweer.
Foto door Martine

2. Voor de langste dag, dan neemt de zee, na de langste dag, dan geeft de zee.

Foto door Claudia Meyer                                                                       Betekenis:                                                                                                      (Over het algemeen is de temperatuur van het zeewater voor de langste dag relatief koud ten opzichte van de landtemperatuur. De meeste buien ontstaan dan ook op het land. Na de langste dag zijn de rollen omgedraaid en ontstaan de meeste buien boven het relatief warme zeewater).

Maandspreuken juni:

3. De brandende zon om uit te rusten. De kalmte van duizend zomers en dromen van ontelbare juni’s keren terug als de meerwind door de gouden middagen van augustus ruist.

Foto door s-usans-blog

4. Het helderste licht, het licht van Italië, de zuiverste hemel van Scandinavië, in de maand juni is slechts een halflicht als men het vergelijkt met het licht van de kindertijd. Zelfs de nachten waren blauw.

Foto door Dave

5. Hoe kwam het dat het zo snel laat werd? Het is nacht voordat het middag is. December is hier voordat het jun is.Mijn hemel, wat is de tijd omgevlogen. Hoe kwam het dat het zo snel laat werd?

Foto door Elena Koycheva

6. Een vogel in de takken zong juni, en juni neuriede een bij in een Bacchische vrolijkheid terwijl hij keer op keer tuimelde, dronken van de honingdauw.

Foto door Aaron Burden

 

 

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *