11 mei

  1. Kan vriezen in mei tot de IJsheiligen (11-14 mei) zijn voorbij.
Foto door Egor Kamelev

2. Weest op uw hoede, en waakt nu wel, mei baart dikwijls kattenspel.

Foto door Henda Watani

3. Voor ijsheiligen (11-14 mei) de bloemen buiten, veelal kun je daar naar fluiten, wacht af tot ze zijn voorbij, de bloemen zijn u daarvoor blij.

Foto door Maria Orlova

4. Al is Mamertus (11 mei) oud en grijs, hij houdt van vriezen en van ijs.

Foto door Zhanzat Mamytova. Betekenis: Mamertus (? – 11 mei 475) was aartsbisschop van de Franse stad Vienne en een heilige in de christelijke kerk De heilige Mamertus wordt als schutspatroon gezien van herders en van de brandweer, en hij wordt vaak aangeroepen bij droogte, koortsaanvallen, en bij ziekten van de borst. Hij overleed op 11 mei 475, wat ook zijn gedenkdag is. Hij wordt in Noord-Europa vaak tot de ijsheiligen gerekend, samen met Servatius, Pancratius en Bonifatius.

Mei spreuken vandaag:

5. Het was de maand mei, de maand waarin minnaars, onderworpen aan dezelfde kracht die de planten doet ontwaken, hun hart weer open voelen gaan, terugdenken aan vroegere vertrouwensrelaties en geloften, en momenten van tederheid, en verlangen naar een vernieuwing van het magische bewustzijn dat is liefde.

Foto door Anna Pavlin

6. En een vogel boven je hoofd zong volg, en een vogel rechts zong hier. En de boog van de bladeren was hol en de betekenis van mei was duidelijk.

Foto door Ryk Naves

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *