24 december

  1. December koud, voor de boeren goud.
Foto door Scott

Maandspreuken december:

2. Gekleurde lichten knipperen aan en uit en racen over de groene takken. Hun reflecties dansen over prachtige glazen bollen en versplinteren in scherven tegen klatergouddraad en slingers van metalen filamenten die verdwijnen onder de andere ornamenten en opsmuk. Schaduwen volgen de vrolijke, lachende sprieten. De boom is rijk aan potentiële verwondering. Het enige wat het nodig heeft is een blik van jou om tot leven te komen.

Foto door Eric Perez

3. Gedurende mijn tienerjaren las ik elk jaar in december ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het was een verhaal dat mij altijd bleef boeien, want ik ben niet alleen een Dickens-liefhebber, maar ik heb ook altijd van spookverhalen gehouden.

Foto door themoviedb.org

4. Een lange decembermaand en er is reden om aan te nemen dat dit jaar misschien beter zal zijn dan het vorige.

Foto by s-usans-blog

5. De periode december tot en met januari is de sterkste tijd van het jaar. Het is een gemakkelijke tijd om van gemoedstoestand te veranderen.

Foto door Sasin Tipchai

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *