22 december

  1. Plenst in de winter veel regen neer, dan krijgen we mooi zomerweer.
Foto door Inge Maria

2. Wanneer de rook naar de aarde slaat, wis dat het regenen gaat.

Foto door nrc.nl

Maandspreuken december:

3. O wrede wolkenloze ruimte, en bleke kale grond waar het arme kind ligt. Waarom voelen we ons hersteld als op een sacramentele plaats? Hier is mysterie een kunstgreep, en hier wordt een visioen van zo’n vrede opgeslagen; er stroomt genezing uit door onze ogen.

Foto door Kevin Schmid – Namibië

4. Hij had lang gewacht op deze bijzondere decembermaand. Nu het bijna zover was, was hij niet bang, maar hij was gretig, besloot hij. Hij verheugde zich erop dat het zou komen. En opgewonden was hij zeker. Alle Elfen waren enthousiast over de gebeurtenis die zo snel zou plaatsvinden.

Foto door Willgard Krause

5. Van alle maanden van het jaar is er geen maand die half zo welkom is voor jongeren, of zo vol gelukkige associaties, als de laatste maand van het jaar.

Foto door 822640

6. De kortste dag is voorbij, en wat voor slecht weer we ook mogen verwachten in januari en februari. Wij merken in ieder geval dat de dagen langer worden.

Foto door wenaturelovers

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *