2 december

  1. Droge december, droog voorjaar, droge zomer. – Limburgse spreuk
Foto door Kirill Pershin

2. Is december afwisselend en zacht, dan de winter als een kind verwacht.

Foto door Alex Padurariu

Maandspreuken december:

3. December laat geen zwakke, meedogenloze traan vallen, doordat onze dierbare zomersympathieën verstrikt zijn geraakt, noch kunnen zelfs de kristallen edelstenen van de Winter in de perfecte cirkel van het jaar worden gespaard.

Foto door Myriams-Fotos

4. Het knerpende pad door het veld in deze decembersneeuw, in het diepe donker, waar we als geesten op droge toast over het begraven gras liepen.

Foto door Alain Audet

5. Toen ik een kind was, werden mijn decemberweekenden besteed aan het maken van kaarten, het versieren van de boom, het ophangen van de krans en het bereiden van cognacboter en pepermuntcrèmes.

Foto door 12138652

6. Zal de liefde waar zijn als de decembervorst, of wispelturig en vallend als de roos in juni?

Foto door s-usans-blog

7. Daarvoor heb je december nodig. Je moet de dwaze biologische imperatieven van je leven hebben meegemaakt voordat je kunt zien dat een landschap van nieuwe gevallen sneeuw de echte jij is.

Foto s-usans-blog

8. Nu is het tijd voor een nieuwe start. Dit is het seizoen dat alles nieuw maakt. Er gaat al lang een gerucht dat de lente de tijd van vernieuwing is, maar dat is alleen als je de deprimerende rommel en het lawaai van het seizoen negeert.

Foto door s-usans-blog

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *