30 maart

  1. Maartse zon en aprilse wind, bederven menig schoon kind (Dan krijgen kinderen sproeten).
Foto door Matheus Bertelli

2. Maart guur, volle schuur.

Foto door Kerri Singh

3. Vochtige maart, de boeren zorgen baart.

Foto door Ekrulila

4. Als maart niet gaart, april niet wil, doet mei het voor allebei.

Foto door Peter van Geest

Maandspreuken maart:

5. Maart was een onvoorspelbare maand, waarin het nooit duidelijk was wat er zou kunnen gebeuren. Warme dagen wekten hoop totdat ijs en grijze luchten de stad weer sloten.

Foto door Martin Adams

6. Maart is een maand van grote frustratie, het is zo dichtbij de lente en toch is het weer in een groot deel van het land nog steeds zo gewelddadig en veranderlijk dat buitenactiviteiten in onze tuinen lichtjaren ver weg lijken.

Foto door NOAA

7. Het is een mooie ochtend in maart. De roze kieuwbloemen onder mijn raam staan in bloei en vullen de kamer met hun zoete en bedwelmende geur. Als ik dicht bij de vensterbank leun en naar het tuinbed kijk, zie ik de buitenste bloemblaadjes, helder van de zon. De perzikbloesem zal de volgende zijn, daarna de jasmijn. Het is elk jaar hetzelfde, en het zal nog jaren hetzelfde blijven. Lang zal ik hier zijn om ervan te genieten. Eeuwig fris, eeuwig hoopvol, altijd ongekunsteld.

Afbeelding door Peter van Geest – AI

8. Er is vreugde in de bergen. Er zit leven in de fonteinen. Er drijven kleine wolkjes. Blauwe lucht overheerst. De regen is voorbij en weg!

Afbeelding door Peter van Geest – AI

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *