23 maart

1. Maart geeft doorgaans 12 zomerse dagen, april staat er borg voor.

marusya21111999

2. Maart droog en april nat, geeft veel koren in het vat.

Foto door Museum Oude Slot

3. Maart koel en nat, veel koren in het vat.

Foto door Mrs Brown

4. Unne dreuge mert, is goud wert.

Foto door wilhei

Maandspreuken maart:

5. De lente is het ontwaken van het land. De maartwinden zijn de ochtendgeeuw.

Foto door Masaaki Komori

6. Het was eind maart. Hoewel het weer op deze hoogte niet merkbaar warmer was geworden, begonnen de winterknoppen op de eiken te zwellen, waardoor ze de kwaliteit kregen van knopen in fijn kant tegen de grijze bewolking.

Foto door 165106

7. Mijn verjaardag is eind maart, precies op de plek waar de seizoenen samenkomen. Als de zon warm is, maar de wind koud, en de bomen beginnen te bloeien, maar de grond nog niet helemaal is ontdooid. Mijn moeder zegt graag dat ik met één voet in de winter ben geboren en met de andere in de lente.

Foto door s-usans-blog

8. Het was een heldere lenteochtend, vol belofte. De meeste reizigers zijn bekend met dit soort weer, wanneer de wind westwaarts waait en warm is, maar de grond je voetzolen nog steeds koud maakt, wanneer de boomknoppen zich beginnen te ontvouwen en de lucht ruiken met geheime lentewaanzin en ze weten dat die dagen zijn aangebroken, gemaakt om te vertrekken.

Foto door gislaatje

Door Peter

Mensenmens, zoon, echtgenoot, vader, opa. Spiritueel, echter niet religieus. Ik hou van golf, wandelen, lezen en de natuur in veel opzichten. Onderzoeker, nieuwsgierig, geen fan van de mainstream media (MSM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *